среда, 20. јун 2012.

Стихови за уточиште

 
Књижевна трибина „Ријеч” из Подгорице, приредила је поклоницима писане ријечи вече са ствараоцем Ђорђем Брујићем, који се недавно објавио нову пјесничку збирку.
О његовом пјесничком сензибилитету, говорио је пјесник Ранислав Ачковић, а аутор је казивао стихове из нове збирке.
Збирка је насловљена „Улица за самоћу” и у њој је, како су оцијенили критичари ријеч о поезији која се дубоко тиче егзистенције човјека који је не својом вољом отргнут из коријена.
Посебност ове збирке, сматрају критичари, је и утисак да је пјесник креативном манипулацијом успио да у сјећањима, и кроз језик, изгради, створи земљу, уточиште за коријене.
Књижевник Ђорђе Брујић (Карловац, 1967.) објављује поезију, прозу и књижевну критику. До сада објавио књиге поезије: „Нови пусти дани”, „Страх од шума”, „Упутство за путовање”, „Кућа на леду” и „Улица за самоћу”. Приредио „Избор из савремене поезије Срба из Хрватске”.
Осјећајност у његовој поезији из пјесме у пјесму се распламсава у емотивни пламен у чијој позадини само трепере обриси стварности, Након краткотрајних усхићења и зачудности новим окружењем овај пјесник се наново враћа сопственој безнадежној самоћи. Он у тој инфериорности успијева да дође до спокојства и ситних ужитака којима сугестивно оплемењује и читаоце, записао је Небојша Деветак.

Д.Д.П. (Дан)

Нема коментара:

Постави коментар