среда, 28. јануар 2015.

Уручене награде УНЦГ најбољим новинарима за 2014.

У просторијама Удружења новинара Црне Горе у Подгорици уприличена je свечаност на којој су додијељене традиционалне награде најбољим новинарима у 2014. години.
Сагласно дан раније донијетој одлуци жирија, који је одлучивао у саставу Гојко Кнежевић (предсједник), Горан Бјелановић и Раде Вукићевић (чланови), награда за животно дјело „Вељко Влаховић“ додијељена је Горици Милошевић, дугогодишњој  новинарки и уредници Радија Црне Горе.  Њој је признање уручио предсједник Удружења новинара Новица Ђурић.Предсједник жирија за додјелу престижних награда  најстарије и најмасовније  новинарске асоцијације у Црној Гори Гојко Кнежевић,прву годишњу награду уручио је уредници региона дневног листа „Дан“ Љиљани Челебић, док је награда за репортажу „Бошко Пушоњић“ припала Горану Ћетковићу, новинару редакције портала ИН4С. Друга и трећа годишња награда припале су Ђорђу Брујићу, новинару магазина „Српске новине“, и Сенки Поповић, дописници Радија Црне Горе са Жабљака.
Честитајући им  Дан новинара Црне Горе 23. јануар,  лауреатима и присутним колегама обратио се предсједник Удружења новинара Црне Горе Новица Ђурић, који је подсјетио да асоцијација на чијем је челу слави 69.рођендан.
Он је рекао да чланови УН ЦГ достојно бране част и углед новинарске професије, додајући да је је и поред тешких услова у којима егзистира њему за кратко вријеме приступило четрдесетак младих и талентованих новинара.
 „Сви који су некад цензурисали новинарство данас су макар савјетници у влади или министарствима, и ја сам поносан што у УН ЦГ таквих нема, нити их је било, као што нема ни новинара који су наши чланови а на било који начин су пристајали на објављивање цензурисаних прилога са својим потписом“ – казао је Ђурић, апелујући на стварање амбијента који гарантује пуну слободу новинара и њихових редакција.
Ђурић је подсјетио да још увијек нијесу откривени организатори односно наручиоци и они који су извршили убиство главног и одговорног уредника дневног листа „Дан“ Душка Јовановића, као ни виновници бројних других напада на медијске раднике, оцијенивши то недопустивим.
Одлуке о додјели награда најбољим новинарима у прошлој години образложио је предсједник жирија Гојко Кнежевић.

Нема коментара:

Постави коментар