понедељак, 7. новембар 2016.

Срби у Црној Гори су обесправљени, понижени и осиромашени

 
Српско становништво у Црној Гори, иако статистички чини више од трећине укупне популације, потпуно је обесправљено, понижено и осиромашено, те изложено притисцима, насиљу и дискриминацији, истиче писац Ђорђе Брујић.
Он упозорава да, ни након посљедњих избора у Црној Гори, ништа не наговјештава да би могло доћи до суштинских промјена у односу према Србима, иако се чини да након 16. октобра, ипак, више ништа неће бити као што је било раније, макар у елементарним политичко-партијским односима.
"Ни овог пута западни креатори `друштвене збиље` нису пропустили да унесу сјеме зла и раздора, идентично као оном од почетка прошлог вијека, остварујући своје интересе преко унутарцрногорских свађа и омраза", прецизира Брујић у интервјуу Срни.
Он сматра да Црна Гора више није подијељена само на нивоу племена, братства, породице - већ је данас најдубље подијељена на генетском нивоу.
"Готово `ћелијским цијепањем` стварају се хибридни људи, у принципу глуви и слијепи на реалност, који виде оно што им се каже да виде и чују оно што им се каже, што је некада било потпуно страно не само црногорском менталитету, него и традицији и култури Црногораца", оцјењује Брујић.
Такве "софистициране психолошке модификације" довеле су људе у Црној Гори до граница психолошке издржљивости и поцијепале га на два дијела, сматра он.
Ријеч је о подјели на човјека који дубоко у себи осјећа и зна ко је, и оног другог који покушава да за преображај пронађе колико-толико одрживо оправдање, више ради самог себе и сопственог, унутрашњег мира.
"Као што је извјесно да човјек не може живјети без памћења, да физиолошки не може опстати и преживјети у забораву, једнако је тако извјесно да један народ не може преживјети без традиције, односно без наслијеђа као његовог колективног памћења.
Пошто смо поуздани свједоци да такав самозаборав све одлучније сами себи намећемо, онда је јасно шта нас очекује у будућности", упозорава Брујић.
Он каже да не треба заборавити да у Црној Гори данас не постоји већински народ, тако да је потребан и пожељан број Црногораца једино могуће надомјестити смањењем броја Срба. "А ту онда нема милости. Идентитетски инжењеринг постао је константа у унутарцрногорским односима, које преко званичне политике свесрдно подржавају западни и прозападни ментори", наглашава Брујић. .
Он истиче да је српском народу све забрањено - да говори српским језиком, пише ћирилицом, да ради у државним службама…
"А најтежи напади јесу на Српску православну цркву, односно њене епархије у Црној Гори, чиме се не задире само у слободу вјероисповијести, него и најбруталније поништава једна од најдубљих људских емоција, у којој човјек постоји као вјерујуће биће", упозорава Брујић у интервјуу Срни.
Он напомиње да су Срби у Црној Гори "вјерска, језичка, и антинато већина".
"Пошто креатори политичке концепције, каква је са Запада убризгана у Црну Гору, не желе да виде стварност, српски народ сасвим свјесно, `по пројектном задатку` и даље представљају као `фактор нестабилности`. У времену окупације, тешко је говорити језиком чињеница", наводи Брујић.
Он сматра да "није тешко препознати да иза резултата и свега онога што се дешавало на изборни дан, прије свега креирања афере `државни удар`, стоји међународна заједница, која ћути о бројним регистрованим неправилностима, а све зарад тога да Црна Гора послије избора, без референдума, што значи провјере воље грађана, буде уведена у НАТО".
"Јасно је зашто о црногорским изборним операцијама ћуте западни центри моћи, али није јасно зашто о свему ћути Србија", каже Брујић.

Тихомир Бурзановић (Срна)

Нема коментара:

Постави коментар